Balada o láske až za hrob - Stephanie Garber

BALADA O LÁSKE AŽ ZA HROB 

STEPHANIE GARBER

Po zrade Princa sŕdc sa Evangeline Foxová zaprisahá, že mu už nikdy nebude dôverovať. Verí, že ku vzkrieseniu šance na šťastný koniec, o ktorú ju Jacks obral, jej dopomôžu vlastné kúzelné schopnosti. No po tom, ako na ňu bola uvalená kliatba, musí s Princom sŕdc znovu uzavrieť dohodu. Ibaže tentoraz sa pravidlá líšia. Jacks už nie je jediná hrozba, pred ktorou by sa mala mať na pozore. V skutočnosti je možno jediný, komu môže veriť, aj keď v kútiku duše by ním najradšej pohŕdala.

Evangelinin život už neničí kúzlo lásky, ale smrtiaca kliatba. A ak ju chcú s Jacksom prelomiť, musia bojovať so starými priateľmi, nájsť si nových spojencov a premôcť kúzla, ktoré sa im zahrávajú s mysľou aj so srdcom. Evangeline tomu svojmu vždy dôverovala, no tentoraz o ňom pochybuje. 

Balada o láske až za hrob je pokračovaním knihy Bolo raz jedno zlomené srdce od Stephanie Garber a ako aj prvá kniha, tak aj táto, bola čarovná. 

Príbeh bol napísaný na čítanie veľmi super spôsobom, pričom jeho čítanie mi šlo skutočne rýchlo. Stránky knihy mi ubiehali doslova akoby samé. V knižke neustále pribúdali akési odhalenia, prekliatia, zvraty a zápletky. Zároveň počas čítania máme možnosť spoznať čosi viac z tohto sveta, stretávame nové postavy a dozvedáme sa o minulosti Nádherného severu alebo postáv. Nechýba tu, samozrejme, mágia a čary, ktoré príbeh robili očarujúcim. Najväčším prekvapením knihy je jej koniec, ktorý som ja absolútne nečakala. 

Z postáv ma na tejto knihe zaujal asi najviac Jacks (nečakané, však?). Ľahostajný Osud, ktorému sú na prvý pohľad všetci ukradnutí. Páči sa mi, ako ho autorka napísala. Ako zápornú postavu, ktorú si však nesmierne veľa čitateľov zamilovalo…pretože niekde, v kútiku duše, vieme, že mu bije srdce. Že nie je tým “klasickým záporákom”, na ktorých sme zvyknutí. Veľmi zaujímavé sú však aj ostatné postavy Osudov, ktoré ma, taktiež, príjemne zaujali. 

K tomuto všetkému nechýba krásne prostredie Nádherného severu, o ktorom sme sa prostredníctvom tejto knihy mohli dozvedieť niečo viac - zájsť do jeho minulosti. Tento svet a príbeh je skutočne magický, a práve to ma na sérii očarilo. 

Takmer by som zabudla na ten koniec knihy, ktorý bol… jednoducho nečakaný. Knihu zavŕšil spôsobom, ktorý by som ani v mojich všetkých možných (a aj tých nemožných) scenároch nečakala. Skrátka ma prekvapil a najradšej by som si ihneď prečítala pokračovanie. 

Balada o láske až za hrob je magický, očarujúci a čarami nasiaknutý príbeh, ktorý sa každou stránkou zamotával o čosi viac. Čítal sa ľahučko a jeho dej ubiehal nesmiernou rýchlosťou. A ja akosi tuším, že tento príbeh sa neskončí ako balady - tragicky.


Knižka bola naozaj čarovným pokračovaním, ktoré je na ľahké čítanie ako stvorené. Nechýba v ňom, ako mágia, tak aj láska a fantázia. A ja som veľmi zvedavá na pokračovanie, ktoré by som si najradšej ihneď prečítala. Hodnotím 4 - 5⭐.

Čítali ste túto knihu? Ako sa vám páčila? Svoje názory, dojmy, odporúčania, môžete písať nižšie do komentárov alebo na môj instagramový profil @ja_a_kniha1, kde recenziu na túto knihu nájdete, taktiež.

Prajem vám pekný zvyšok dňa😊

Knihomoľka Ninka 📚





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Tieň kostí - Leigh Bardugo

Dcéra bohyne mesiaca - Sue Lynn Tan

Alea, dievča mora: V zajatí prísahy - Tanya Stewner